Folk samler på de rareste ting, noe ikke minst Petter Schjerven-programmet ”Tingenes tilstand” på NRK, med samlere av alt fra servietter til gamle støvsugere, tydelig viste.

Jeg samler på teite overskrifter. Det er derfor jeg leverer ”Tabloidtoppen” på denne sida hver uke. Denne muligens noe sære hobbyen har jeg bedrevet siden 2006, og etter hvert har det blitt nesten 1000 dustete titler fra norske tabloid- og nettaviser. Over 300 av dem plukket jeg opp i 2008. Det er vanskelig å kåre de beste, eller skal jeg si verste, men denne saken er absolutt i toppsjiktet fra i fjor:

Bilsportkonge i nazisex-video med fem prostituerte” (dagbladet.no 31.03.08)

”Bannlyst etter femkantet nazisex-orgie” (kjendis.no 03.04.08)

Nekter for nazisex i sado-orgie” (dagbladet.no 09.07.08)

Det er ikke uventet Dagbladet som kjørte disse titlene – avisen som skulle ikle seg ny og mer seriøs profil med Anne Aasheim som redaktør, men som isteden har seilt opp som den største leverandøren av dårlige overskrifter. Disse titlene har det meste som kreves av en ultratabloid overskrift: Sex, selvfølgelig, sågar ”nazisex”, hva nå det måtte være, spennende ord som ”orgie” og ”sado”, samt at en slags kjendis også blir koblet inn (”bilsportkonge”). Altså – sex, helst litt på kanten – og kjendiser, er ingrediensene som står øverst på oppskriften for deskjournalistene.

Jeg mistenker at tastaturene på deskene i tabloidavisene har hurtigtaster med de vanligste overskriftene, slik at de slipper å skrive de samme titlene gang etter gang. Dette er tastene jeg tror de fleste deskene opererer med:

Ctrl + F1: Sex

Ctrl + F2: Nakensjokk

Ctrl + F3: Puppeglipp.

Ctrl + F4: Snakker ut om

Ctrl + F5: Den vonde tida.

Ctrl + F6: Se min vakre

Ctrl + F7: Slik har du aldri sett

31 ganger ble puppeglipp-tasten brukt på norske desker i 2008, og nakensjokk-tasten hele 63 ganger. Jeg er redd for at det ikke blir færre i tabloidåret som ligger foran oss. Jeg lover selvfølgelig å finne de dummeste, teiteste, kvalmeste og mest håpløse titlene også i året som kommer.