Jeg vet ikke om du er like nettavishekta som meg, men jeg må i hvert fall innom de største nettavisene opptil flere ganger om dagen for å sjekke hva de har kommet opp med siden sist.

Det gjorde jeg også sist søndag – en sånn dag da det både var utrivelig å oppholde seg ute og å foreta forefallende husarbeid inne. Så da ble løsningen enkel – internett. ”Måtte blidgjøre julebordsgjester med sprit” var toppoppslaget på VG Nett da jeg ramlet inn på nettet på morgenkvisten. ”Kjendisjulebordet endte i skandale” meldte dagbladet.no. Her har det tydeligvis skjedd store ting i løpet av natten!

Klokken 10.57 fulgte VG opp med ”Vurderer alko-anmeldelse etter monsterjulebord”, mens Dagbladet meldte ” – Dette er et åpent ran” to timer senere. Her snakker vi åpenbart nasjonal begivenhet av stor viktighet. Saken følges naturligvis tett videre utover dagen av de to tabloidrivalene. ”Nekter for planlagt spritservering” skriver VG kl 14.23, mens Dagbladet kliner til med ” – Det har vært flere graverende forhold” 17 minutter senere. Så går det slag i slag: ”Svensk bløffmaker står bak julebordsskandalen” (dagbladet.no kl 15.51). ”– De visste om mangelen på alkohol før polet stengte” (vg.no kl 19.24). ”Mindreårige servert sprit på skandale-julebord” (dagbladet.no kl 22.24).

Min oppsummering, etter en hjemmesøndag på tabloid-nettet: Noen har vært på et stort julebordarrangement og fått semmer servering. Noen kjente artister har spilt på scenen. Noen har tipset nettavisene.Det er da det slår meg – nå er det juleagurktid! Agurktida inntreffer som kjent vanligvis om sommeren, men sannelig er det ikke en gryende agurktendens i julestria også. Hvem var denne saken vesentlig for? Hvor stor del av befolkningen var egentlig berørt? Hvor viktig var denne saken for folk flest? Den var i hvert fall uhyre viktig for agurk-dyrkerne i Akersgata, som sannsynligvis hadde en kjedelig dag på jobben. Jeg grugleder meg til tabloidene åpner flere luker i adventsagurkkalenderen.