Vinterens tabloidord er herved kåret. Hele 564 ganger har norsk presse brukt dette ordet. Og det bare i 2009. I fjor ble ordet brukt 851 ganger. Ok, så har det vært snøkaos, selv om jeg strengt tatt ikke har merket så mye til det i eksil i Florida. Faktisk har jeg kost meg med å lese snøkaos-sakene hjemmefra i noen uker.

Værsaker er en sikker vinner for norske aviser. Hver vinter kjører de de samme snøkaos-overskriftene, og om sommeren alternerer de mellom «Endelig kommer sommeren» og «Nå kommer regnet». Jeg har ikke tall på dette, men antar at en temmelig stor prosent av forsidene på Dagbladet og VG i løpet av et år handler om været. Jeg mistenker at de tar fram fjorårets forsider og bare bytter ut bildet og datoen. Hele vinteren er pressen spekket med overskrifter som «Snøkaos gir Sydenrush» (Dagbladet 07.03.09), «Våknet til snøkaos» (nrk.no 02.03.09) og «Snøkaos i tre uker til» (Aftenposten 23.02.09). Om sommeren finner vi titler som «Sol og varmt i morgen!» (Romerikes blad 08.07.08), sympatiske «Skål! For nå kommer sola!» (Namdalsavisa 28.06.06) og «Nå blir det 25 grader!» (Nettavisen 26.05.08). Sistnevnte er litt artig for meg som har sittet i 25 grader i store deler av januar og februar. Da gradestokken bikket 25, begynte lokalbefolkningen å vurdere om de skulle finne fram kortbuksene.

Men værsaker i pressen er ikke noe norsk fenomen. Da det ble meldt ned mot 0 grader i Sørvest-Florida i januar, brukte de lokale mediene mye tid og plass på å advare mot hvor skummelt det kunne bli å oppholde seg ute. Norsk snøkaos hadde de neppe overlevd.