– Pappa! Kan jeg få en av de rosa pastillene dine?

– Nei, nei, ligg unna den boksen der! Det er medisin!

– Å ja, men de ser så gode ut!

Denne samtalen utspilte seg i sommer. Vi var på ferie i California, og jeg måtte som så ofte ellers ty til syrenøytraliserende etter overdrevent mat- og alkoholinntak. Kanskje på tide å gjøre noe med (u)vanene.

Men altså – amerikanske medisiner er ikke som norske medisiner. Riktignok fikk jeg god hjelp av en pharmacy technician i apotekavdelingen på supermarkedet, og tablettene hun ga meg, virket bra. Men de var rosa, og som min datter på ti så riktig påpekte: De så veldig gode ut.

Nå er det langt fra Target i Los Angeles til apoteket på Jernbanetorget i Oslo, men de siste årene har jeg lagt merke til at forpakningene på norske apotek også har blitt mer fargerike. Jeg håper ikke det går så langt at barna mine, eller barn som er enda yngre, blir mer og mer fristet til å smake på pappas medisiner. For da er vi ute å kjøre. Kjøp heller Non Stop til unga!