En gang i min ungdom, for sånn cirka 20 år siden, var jeg FSK i KNM, i TSD. Ikke nok med det, jeg var ULM også. Kompisen min var KVM på MTB. For å oppklare litt: Jeg var fjernskriver-krypto-operatør i Kongelig norsk marine, i Trøndelag sjøforsvarsdistrikt. Der hadde jeg graden ”utskrevet ledende menig”. Kompisen var kvartermester på missiltorpedobåt.

Det var i Forsvaret at jeg hørte uttrykket TBF for første gang. Vi lo mye av disse forkortelsene på brakka i Trondheim, men i ettertid har jeg skjønt at det ikke bare er Forsvaret som elsker TBF-er (ja, trebokstavsforkortelser, altså).

Daglig omgir vi oss med en bråte TBF-er, også i kommunikasjonsbransjen. Har du tenkt over det? Hvorfor alt på død og liv må forkortes med tre bokstaver? I dag har jeg for eksempel sendt SMS flere ganger med min nye HTC. MMS driver jeg ikke så mye med, selv om det ble spådd at det kom til å ta av etter at vi hadde hatt GSM en stund. MSN bruker jeg heller ikke så ofte, selv om jeg har drevet med EDB i snart 20 år. USB, derimot, er utrolig praktisk når man jobber med IKT.

Hjemme har jeg en DAB som jeg hører NRK og BBC på. Hvis jeg da ikke setter på en DVD isteden. Min gamle VHS har jeg ikke hatt hjerte til å kaste, så den står og støver ned i en BBB-reol.

Når jeg skal ut og reise fra OSL, bruker jeg gjerne NSB for å komme meg til flyplassen. Når jeg betaler flybilletten til SAS eller KLM, går transaksjonen gjennom BBS. Bestillingen har jeg gjort på WWW. Skal jeg på kortere reiser, bruker jeg SUV.

Jeg er godt fornøyd med jobben min, men sånn for sikkerhets skyld abonnerer jeg på en RSS med informasjon om ledige stillinger. Kanskje skal jeg søke på en jobb i PST? Eller DSB? NHO? Noe innen VVS? Hos SMK får jeg vel ikke jobb, jeg har jo ikke vært med i AUF. Uansett hvor jeg skal jobbe, er det imidlertid viktig for meg at bedriften er opptatt av HMS. Og CSR, så klart.

Hvis jeg kunne velge helt fritt, ville jeg nok jobbet i en NGO. Der skulle jeg jobbet til jeg gikk av med AFP og fikk pensjonen min fra SPK.

OMG! Har glemt at jeg må hente guttungen på SFO! BRB!