Vanligvis sover jeg godt om natta, men hvis jeg våker og går på do, får jeg ikke sove igjen. Ikke sjans. Da blir jeg liggende og tenke på ting, og denne natta for noen uker siden lå jeg og tenkte på jobb. To ting var i fokus på jobben denne uka – lønnsoppgjøret i apotek, og bygging av nytt tv-studio i sjette etasje i Lakkegata i Oslo, hvor Parat etter hvert skal produsere de fleste av sine mange videopptak.

Leeenge lå jeg sånn og tenkte på kameraer, lyskastere og mikrofoner – og på frontfaget, riksmekleren, overheng, glidning, arbeidstid og ubekvemstillegg. Da jeg omsider var i ferd med å sovne, var jeg sikker på at jeg kom til å drømme om lønnsoppgjør. Isteden drømte jeg at jeg var reality-tv-programleder. (Jeg vet det er kjedelig å høre om andres drømmer, men jeg måtte bare fortelle det).

Da jeg bråvåknet av vekkerklokka et par timer senere, slo det meg: Vi mangler en reality-serie, eller en doku-såpe: «Apoteket». Hvem vil være med?