Jeg vil gjerne ta deg med tilbake til en maidag i 1989. Jeg var russ, og på russetreff på Tryvann traff jeg Trine. Det ble en uforglemmelig kveld, for hun brukte Jane Hellen. Hvis du var ung på åttitallet husker du sikkert den sukkersøte shampoen. Jeg elsket den. Jeg så aldri Trine igjen etter den kvelden ved Tryvannstårnet, men husker fortsatt det søte ansiktet, det lange lyse håret og den vidunderlige duften. I ettertid er jeg egentlig litt usikker på om jeg var mest betatt av Trine eller Jane.

Hvorfor forteller jeg denne historien? Jo, her om dagen var jeg innom apoteket, og der kjente jeg igjen en lukt som lignet. Jeg tviler på at Jane Hellen er i salg i våre dager, og i hvert fall ikke på apoteket. Jeg sjekket ikke, det er svært sjelden jeg sjekker shampo- og balsamutvalget på apoteket, siden mitt hår kun er to millimeter langt og ikke trenger verken glans eller fylde. Så det var nok ikke Jane som var innom apoteket den dagen. Kanskje var det Trine?