– Katten har fått flått.
– Flott.

Denne samtalen har vi ofte hjemme hos oss, hvor det bor to viltre katter som er høyt og lavt ute nesten hele døgnet. Ikke sjelden sitter det en flått og blodkoser seg i pelsen.

Flåtten er en fascinerende liten krabat, som mangedobles i størrelse når den har fått seg et saftig måltid blod fra pattedyr. Fascinerende, men ekkel, og absolutt ikke noe du vil ha på huden din, eller på katten.

Da er det fint å ha apoteket i nærheten. De har nemlig flåttmiddel, og vi er gode kunder. Flåttmiddelet er reseptbelagt, og resepten er av den gode, gamle sorten, på papir fra veterinæren. Så da følger det litt nostalgi med på kjøpet, når man må levere en krøllete papirresept i skranken.

Men billig er det ikke, verken resepten eller legemidlene. Jeg vil nok strekke meg så langt som til å si at medisinen er for dyr.

Det finnes nemlig ingen folketrygd for katter. Det fikk vi smertelig erfare da den ene katten fikk infeksjon og måtte opereres forleden. Jeg snudde meg bort, holdt for nesa og betalte en grusom sum på kortterminalen.

Kvitteringen sendte jeg til Gjensidige. Takk og pris for katteforsikring. Og virkningsfull medisin som er for dyr.