Her om dagen skulle jeg på apoteket for å hente medisiner til svigermor. For tredje gang på få uker hadde hun pådratt seg luftveisinfeksjon, stakkars, og det skjedde selvfølgelig mens hun var på besøk hos oss. Dermed ble det legevakt-tur og bytur på meg for å handle antibiotika på døgnåpent apotek. I Norge finnes så vidt jeg vet kun to av disse, denne sene kvelden kjørte jeg til det relativt nyåpnede apoteket på Legevakten i Oslo sentrum. Etter å ha trukket kølapp for resepter, begynte jeg å kikke på utvalget. Og der åpenbarte det seg, i all sin prakt. Coca Cola-kjøleskapet. Med Coca Cola, Coca Cola Light og Bonaqua-vann. Ikke akkurat helse i hver dråpe. Dette er første gangen jeg ser et skap fullt av sukkerholdig klissedrikk på et apotek i Norge, og da lurer jeg på: Er vi i ferd med å gå over en grense nå? Snickers neste? I fjor høst var jeg på ferie i New York. Etter et par øl på en pub meldte nikotinsuget seg, og heldigvis var det et døgnåpent apotek rett rundt hjørnet. Blant Cola, potetgull, sjokolade, shampo og engangskameraer fant jeg sigaretter. Fint for meg akkurat da, men er det sånn vi vil ha det i Norge? Hva synes du? Kjør debatt!