Jeg har ikke fått den enda, i hvert fall ikke når dette skrives. Men det kan godt hende jeg får den snart, jeg vet om folk som har fått den. Ja, for det jeg vet har alle jeg kjenner fått den når dette trykkes. Hvis jeg får den, tror jeg det blir noen kjedelige dager, men at den går relativt fort over uten at jeg får varige mén.

Jeg snakker selvfølgelig om svineinfluensaen. Den relativt ufarlige sykdommen med det skumle, ekle navnet. Smak litt på det – ”svineinfluensa”. Fy og fysj, grisete og ekkelt. Omtrent som ”byllepest”. Hadde den bare hett noe litt mer poetisk. ”Spanskesyken” hørtes på en måte hyggeligere og mer eksotisk ut, selv om den var langt farligere da den feide over landet en gang på begynnelsen av forrige århundre.

Hvis du er blant dem som leser tabloidavisene flittig, er du trolig ganske redd nå. Avisene har kjørt knallhardt på i månedsvis med skumle forsider og eksempler på stakkarer som har blitt alvorlig svinesyke. Du kan knapt åpne en avis uten å få inntrykk av at folk kommer til å dø som griser i slaktetida. Sannheten er, og det burde vel ikke komme som en bombe på dyktige apotekteknikere, at vanlig influensa også tar mange liv i Norge hvert år. Men det er det sjelden vi hører om, da er det jo ikke snakk om en pandemi med et skummelt navn som egner seg ypperlig for saftige overskrifter.

Forsøket med å omdøpe sykdommen til en bokstav- og tallforkortelse som ingen husker, har selvfølgelig falt på steingrunn. Svineinfluensa er og blir svineinfluensa. Hvor farlig sykdommen egentlig er, og hva apotekkjedene og myndighetene tenker om saken, kan du lese et annet sted i denne utgaven av Apotekteknikeren. Jeg lover at artikkelen om H1N1-influensaen er helt fri for tabloiditet, og håper du synes den er nyttig for din jobbsituasjon.