Jeg har alltid vært veldig glad i damer. Kanskje ikke unaturlig for en ung (hmm…) herremann, men det er ikke alle menn som er så heldige med sin jobbsituasjon som det jeg er. Hver dag omgås jeg damer på jobb. Mange flotte, dyktige, sjarmerende damer. Jeg er glad for at jeg jobber med en kvinnedominert yrkesgruppe. Kvinner er snille, hyggelige, pene, smarte, omsorgsfulle, sexy og noen ganger litt beskjedne. Det er derfor jeg er glad i dere.

I Farmasiforbundet er det rundt 3500 medlemmer. Jeg har ikke noe eksakt tall, men jeg vet at de aller, aller fleste er damer. Og jeg tror de fleste er nesten alt jeg lister opp over. Det er i grunnen bare det siste jeg ikke er fullt så fornøyd med. Dere er nemlig litt for beskjedne. Jeg er svært lite glad i det gamle tradisjoner tilsier – nemlig at kvinner skal være litt tilbakeholdne. Jeg liker at dere stikker dere fram! Vis hvem dere er og hva dere står for! Det er bare det som mangler for at dere skal være perfekte.

Her må jeg skynde meg å legge til at jeg også er uhyre skeptisk til å sette folk i bås. Det er for lett å si at kvinner er slik og menn er slik, fordi vi alle er forskjellige individer. Men jeg tror jeg er inne på noe her.

På et tidspunkt hvert tredje år i Farmasiforbundet-sammenheng glemmes imidlertid den eventuelle beskjedenheten for en liten stund. Jeg snakker om festmiddagen og spesielt den påfølgende dansen på de av Farmasiforbundets representantskapsmøter der det er valg av ny ledelse. Da hives kvinnehemningene over bord. Da skal det danses – mye og lenge. Siden det kun er en liten håndfull menn og flerfoldige dusin med kvinner på disse møtene, er det derfor noen av oss som blir ganske varme i trøya og støle i beina – enten vi vil eller ikke. Da nytter det ikke å protestere, selv om jeg egentlig er skeptisk til denne merkelige aktiviteten som oftest bør involvere en mann og en kvinne.

Årets representantskapsmøte nærmer seg med stormskritt, men denne gangen må jeg nok melde pass hva dansing angår. Jeg har ”dessverre” fått skader i begge knærne. Sorry, damer. Men jeg liker dere like godt for det!