I Norge tar vi vare på hverandre. Det er liksom det som er ”konseptet Norge”. Sånn har det i grunnen vært lenge, men jeg synes det har blitt ekstra tydelig etter fredag 22. juli 2011. At et samlet folk besvarte én manns grusomme, onde handlinger med blomster, samhold og kjærlighet, var rørende. Vi tok vare på hverandre.

Det er i grunnen veldig mye i vårt samfunn som handler om å ta vare på hverandre. Du som jobber i apotek er en del av helsetjenesten – som er en viktig brikke i det norske ”ta vare på hverandre”- systemet. Farmasiforbundet er også en del av dette systemet – Farmasiforbundet er til for å ta vare på medlemmene sine. På jobben tar du vare på kollegaene dine, hjemme har du kanskje en partner eller ektefelle og barn du tar vare på. Du har kanskje ikke tenkt over det før, men du bruker faktisk mye av tiden din på å ta vare på andre. Og det er egentlig en fantastisk ting!

Etter 22. juli 2011 har det blitt tydelig hvor viktig det er å ta vare på hverandre – og at vi er flinke til det. Snart er det valg, og vi skal igjen bestemme hvem som skal ta vare på våre rettigheter og behov de neste fire årene. Terroristen fra 22. juli ville torpedere vårt politiske system, og ramme demokratiet. Det lyktes han naturligvis særdeles dårlig med. Bruk stemmeretten din 12. september. Og stem på noen som mener det er viktig å ta vare på hverandre.