Forleden var jeg innom lokalapoteket mitt for å hente medisiner til svigermor. Hjemme hos oss er det nemlig jeg som har ansvar for å forsyne hele storfamilien med legemidler, og det er ikke til å stikke under stol at svigermor er en god apotekkunde.

På apoteket mitt er jeg ofte så heldig å bli ekspedert av et av Farmasiforbundets medlemmer, og hun leverer alltid god service og gode råd – med Farmasiforbundets «Autorisert helsepersonell»- nål på brystet. Når jeg ser det, blir jeg alltid litt glad.

Nå har det seg imidlertid sånn at hun er det eneste farmasiforbund-medlemmet på apoteket, og det er jeg ikke så glad for. Jeg mistenker at dette ikke er unikt, og tror det er flere apotek der ute hvor Farmasiforbundet har ett eller få medlemmer – selv om potensialet er mye større.

Jo flere som står sammen på jobben, jo sterkere blir vi. Jo færre som står sammen, jo større makt til arbeidsgiver. Farmasiforbundet drar nå i gang «Verv dine kollegaer». En kampanje med finfine påskjønnelser til deg som verver. Ikke la uorganiserte kollegaer slippe unna!