Ahh… ferie! Snart, i hvert fall. Sommeren banker på døra, og feriebillettene er bestilt. I år reiser jeg til Italia, igjen, et av mine sydligere favorittland.

Før jeg reiser, pakker jeg ferieapoteket i kofferten. Ferieapoteket for en familie på fem består av en sliten toalettmappe med alskens utstyr i, og det kommer ofte godt med, om enn ikke så ofte som før da barna var mindre og enda mer skrubbsår-utsatt.

På plass i Italia hender det også at det blir en tur eller to til lokalapoteket. Det er alltid interessant å oppsøke apotek i andre land og gjerne land som ligger et stykke unna vårt eget. Apotekene i Sør-Europa har ofte et litt mer tradisjonelt uttrykk enn vi er vant til. Et mekka for dem som liker gamle, ærverdige apoteklokaler med mahogni og glassmalerier. Og det gjør jeg jo.

Jeg har med årene faktisk utviklet en hang til å stikke innom forskjellige apotek hver gang jeg er ute og reiser. Jeg tror kanskje det er en yrkesskade etter mange år i apotekfagforeningsbransjen.

Det er nemlig mange staselige apotek å finne der ute, men det er ett apotek som er min desiderte utenlandske favoritt, og det er ikke engang et apotek lenger, nemlig Det lille apotek i København. Her får jeg fantastisk dansk frokost, altså lunsj, med mye godt drikke til. Noen smørrebrød, et par akevitt og en øl på Det lille apotek er som medisin for kropp og sjel.

Dette er mitt beste ferieapotek. Stikk innom hvis du er i Kongens by. God sommer!